Carrièreswitch tips

Het is belangrijk dat je een baan hebt die je leuk vindt. Het kan zijn dat je een baan hebt aangenomen omdat het goed betaalt, omdat het op het eerste gezicht interessant leek of omdat het destijds was wat je leuk vond, maar inmiddels niet meer. Wanneer je niet meer met plezier naar je werk gaat, of toe bent aan een nieuwe uitdaging, kan het tijd zijn voor een verandering van baan. Dit kan een lastige beslissing zijn, vooral als je al langere tijd voor hetzelfde bedrijf of in hetzelfde veld werkt. Lees hieronder meer over wanneer het de hoogste tijd is voor een carrièreswitch en verschillende tips voor het maken van een carrièreswitch.

 

Wanneer is het tijd voor een carrièreswitch?

Het komt bij iedereen wel eens voor dat je geen zin hebt om te werken, maar als je jezelf dit elke dag af moet vragen en de energie niet op kan brengen om te gaan werken, dan is dit hoogstwaarschijnlijk niet jouw droombaan. Als je baan je verveelt en je geen uitdaging meer kan vinden in dagelijkse werkzaamheden kan een carrièreswitch de oplossing zijn. Als je huidige werkgever je geen uitdagingen meer kan bieden en jij het gene waar je erg goed in bent geworden niet meer leuk vindt, is het tijd voor verandering. Daarnaast kan het ook zo zijn dat deze baan aanvankelijk veel leuker leek dan het eigenlijk is, of dat jouw interesses veranderd zijn en je gewoon toe bent aan iets nieuws.

 

Tips voor het maken van een carrièreswitch

Als je het gevoel hebt dat het tijd is voor een carrièreswitch is het nemen van de éérste stap het belangrijkst, maar ook het moeilijkst. Je kan een kleine stap zetten door bijvoorbeeld een LinkedIn profiel aan te maken en rond te kijken of vragen naar mogelijk interessant banen. Wanneer het bedrijf je nog wel ligt, maar je baan niet, kun je eens met een HR (human resource) medewerker gaan praten over mogelijkheden binnen het bedrijf. Je kunt loopbaantraining volgen, of een coach inschakelen die je kan helpen met het vinden van de juiste baan voor jou. Wanneer je interesses in een heel ander veld liggen kun je cursussen of een opleiding gaan volgen. Bij grotere ambities kun je ervoor kiezen om je eigen bedrijf op te zetten. Het belangrijkste bij het maken van een carrièreswitch is jezelf niet te limiteren, durf groots te denken.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het maken van een carrièreswitch? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.