Waarom een carrièreswitch?

Voor je eigen welzijn is het van groot belang dat je plezier hebt in je werk en voldoening kan halen uit het gene dat je doet. Wanneer je niet meer tevreden bent met je huidige baan en je met tegenzin naar je werk gaat, is het misschien wel tijd voor een carrièreswitch.

 

Redenen om een carrièreswitch te maken

Natuurlijk zijn er meerdere argumenten om een baan te houden, zelfs wanneer je niet heel veel plezier meer hebt in je baan. De zekerheid die je huidige baan biedt, het inkomen of misschien die gezellige collega’s. Wanneer je werk doet wat je niet leuk vindt, kan dit effect hebben op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Als je huidige baan niet meer de uitdaging biedt die jij nodig hebt, dan is het niet gek dat je over verandering nadenkt. Soms is een carrièreswitch ook nodig, bijvoorbeeld wanneer het veld waarin jij werkt geen baankansen biedt. Misschien wil je een baan die beter betaald, een baan die beter past bij jouw interesses of meer biedt voor jouw persoonlijke groei. Andere redenen om een carrièreswitch te overwegen zijn meer kansen en prikkels bij een andere baan, verveling binnen je huidige baan, het vervullen van je persoonlijke doelen zoals je eigen ontwikkeling. Als je met tegenzin naar je werk gaat en niet meer de energie op kan brengen om je dagelijkse taken uit te voeren, is het verstandig om na te denken over wat je wél wil doen. Wanneer je denkt aan een carrièreswitch, kan dat nog best een uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk om er goed over na te denken.

 

Waar moet ik beginnen?

Afhankelijk van waar jij aan toe bent kan een carrièreswitch een grote of kleine verandering zijn. Zo kan je bijvoorbeeld van werkzaamheden wisselen door een nieuwe positie binnen hetzelfde bedrijf aan te nemen, of een hele andere weg inslaan door aan een nieuwe opleiding te beginnen of voor jezelf te beginnen. Het begin is altijd het lastigst. Het kan helpen om met een kleine stap te beginnen. Kijk bijvoorbeeld eens op vacature websites om te zien welke mogelijke banen je interesseren, doe een beroepskeuze test of plan een gesprek met een loopbaanbegeleider.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het maken van een carrièreswitch? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.