Leuke banen in verschillende sectoren

Ben je op zoek naar een leuke baan? Weet je nog niet zo goed waar je uit kan kiezen en welke baan geschikt is voor je? Met deze voorbeelden kan je je oriënteren op een leuke baan en kijken of je de benodigde vaardigheden in huis hebt. De banen zijn geschikt voor zowel man als vrouw. Denk bij het vinden van een baan ook aan welk salaris je wilt, welke sfeer je op het werk belangrijk vindt, of je parttime of fulltime wilt werken, en of je de vaardigheden hebt waar ze om vragen. Houd je cv daarom ook altijd up to date. Lees verder!

Hotel

Werken bij Ibis hotels is erg leuk. Het werken in een hotel vergt bepaalde vaardigheden van je. Je moet servicegericht zijn en iemand graag in de watten willen leggen. Je kan natuurlijk meerdere functies bekleden in een hotel, maar vaak wordt je hotelmedewerker of receptioniste. Een hotelmedewerker houdt alle ruimtes in het hotel schoon, zoals de hotelkamers, algemene ruimtes, restaurants en zalen. De vaardigheden die je moet hebben zijn persoonlijke hygiëne, netjes en snel kunnen werken, kritiek kunnen ontvangen en op tijd aanwezig zijn. Je kan ook kantoormedewerker worden of als kok aan de slag.

Retail

Ook in de retail is er genoeg te doen. Je kunt via https://www.werkenbijeg.com/ aan de slag bij verschillende gerenommeerde bedrijven. Denk aan werken bij een tankstation of bij een eetgelegenheid. Welke vaardigheden hebben goede verkopers? Behulpzaamheid; je moet de drang hebben om anderen te willen helpen. Dit vereist empathie, vriendelijkheid, multitasken en het stellen van prioriteiten. Je kunt bijvoorbeeld meerdere klanten tegelijkertijd bedienen, retouren afhandelen en ook nog de winkel netjes houden. Vaardigheden die te leren zijn, omvatten productkennis, communicatievaardigheden, verkoopvaardigheden en klantgerichtheid. Zaken zoals klanten begroeten, oplossingen creëren voor hun problemen en de interesse van de klant omzetten in een succesvolle aankoop vallen onder de noemer verkoopvaardigheden. In de retailsector is vaak geen hoge vooropleiding vereist, maar om je werk goed te kunnen uitvoeren, is het toch raadzaam om een goede opleiding in de retail te volgen.

Techniek

Daarnaast kun je werk vinden in de techniek. Deze sector wordt vaak door mannen gedomineerd, maar vrouwen kunnen net zo goed succesvol zijn in deze beroepen. Enkele voorbeelden van banen die je kunt uitoefenen zijn civiel ingenieur, elektromonteur, loodgieter, technisch bedrijfskundige, werktuigbouwkundige en softwareontwikkelaar. Voor de meeste technische beroepen is een opleiding vereist, maar bij functies zoals softwareontwikkelaar kun je ook deelnemen aan een intern traject waarbij je tijdens je opleiding betaald krijgt en na afronding direct een baan aangeboden krijgt. Houd er rekening mee dat de meeste technische opleidingen meer praktijkgericht zijn dan theoretisch. Welke baan lijkt jou leuk? Kijk anders even online bij een uitzendbureau of platform waar je kunt solliciteren op verschillende banen. Die helpen je graag verder